Letná dizajnová limitka MIDO

08/16/24

MIDO Ocean Star Decompression Timer 1961 je poctou pôvodnému modelu Ocean Star Skin Diver. Vďaka farebnej dekompresnej tabuľke boli tieto hodinky medzi potápačmi mimoriadne obľúbené, pretože umožňovali ľahké čítanie dekompresných zastávok.

Model bol prvýkrát uvedený na trh práve v roku 1961. Je to jeho piata verzia, tentokrát v limitovanej edícii 1961 kusov. Tieto potápky v lesklom čiernom puzdre s farebnou stupnicou boli oživené pomocou špičkových materiálov a moderných technológií, ale zachovali si vernosť pôvodnému retro dizajnu.

Okrem dekompresnej tabuľky ostali zachované aj ďalšie historické detaily spojené s podmorským svetom: jednosmerne otočná luneta, zafírové sklo v tvare "glassbox" pripomínajúce staré plexisklo a veľkosť 40,5 mm – malý priemer, aký bol bežný v minulosti. Vintage logo MIDO na čiernom ciferníku, viečku, korunke a spone má neprehliadnuteľný historický šarm.

Na zadnom viečku je symbol kolekcie Ocean Star – morská hviezdica - odkaz na dlhoročné skúsenosti s potápaním a vysokou vodotesnosťou. Vďaka skrutkovacej korunke a skrutkovaciemu viečku má puzdro vodotesnosť až do 200 metrov. 

Caliber 80 je spoľahlivý strojček, ktorý má skvelú rezervu chodu až 80 hodín a vlások z antimagnetického Nivachronu.

Dekompresná stupnica

Z pôvodného modelu ostali zachované živé farby dekompresnej stupnice na čiernom pozadí. Nejde o nahradenie moderných potápačských prístrojov, ale o zachovanie estetického kúzla minulosti. Žltá, zelená, ružová a modrá farba označujú odporúčané zastávky. Jednosmerne otočná luneta s alumíniovým krúžkom odpočítava čas pomocou veľkorysej luminescenčnej bodky, ktorá slúži ako značka. Super-LumiNova® je použitá na hodinovej a minútovej ručičke a na leštených indexoch.

Na takýchto hodinkách je čitateľnosť kľúčová či už na slnku, alebo v hĺbke. 

Puzdro z masívnej nehrdzavejúcej ocele má pre zvýraznenie charakteru čiernu PVD vrstvu s vysokým leskom.

Každý z 1961 kusov je v špeciálnej krabičke, ktorá obsahuje certifikát limitovanej edície a sadu troch remienkov: lesklý čierny milánsky ťah z ocele s PVD úpravou, pololesklá modrá pryž s textúrou a pravá teľacia koža s prešívaním vo farbách ciferníka. Jednoduchý systém vám umožní rýchlo a bez náradia vymeniť remienok a prispôsobiť vzhľad hodiniek podľa nálady a príležitosti.

Pozrite si kompletnú ponuku Mido Ocean Star na našom eshope:

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca