OMEGA a 55. výročie prvého pristánia na Mesiaci

07/19/24

Viete, prečo si pre svoju misiu vybrala NASA práve hodinky OMEGA?

Pred 55 rokmi vykonali astronauti z Apolla 11 prvé odvážne kroky ľudstva na mesačnom povrchu. Bola to chvíľa, ktorá navždy zmenila dejiny a hranice ľudských možností. Práve v tomto slávnom okamihu sa OMEGA Speedmaster Professional stali prvými hodinkami, ktoré sa objavili na Mesiaci a vytvorili tak ikonický odkaz tohto chronometra v dejinách ľudstva. 

Pri tejto zvláštnej príležitosti si OMEGA pripomína túto neuveriteľnú misiu a jedinečnú cestu, ktorú hodinky “Moonwatch” prešli, než sa dostali na povrch Mesiaca. 

Všetko začalo v roku 1962, keď experti NASA začali oficiálne hľadať hodinky, na ktoré sa budú môcť spoľahnúť pri vesmírnych letoch s ľudskou posádkou. Deke Slayton, operačný riaditeľ pre vesmírne posádky, požadoval náramkové hodinky s chronografom od rôznych výrobcov z celého sveta. Niekoľko známych hodinárskych firiem vrátane značky OMEGA nechali svoje hodinky podrobiť tvrdým testom - tepelným, nárazom, vibračným i skúškam na chovanie sa vo vzduchoprázdne. Jedine hodinky OMEGA Speedmaster prežili všetky testy a 1. marca 1965 boli vyhlásené za “vhodné pre všetky pilotované vesmírne misie”. 

Od tejto chvíle bola OMEGA jediným dodávateľom hodiniek pre celý program NASA pre lety s ľudskou posádkou. Astronauti dôverovali hodinkám OMEGA v programoch Mercury, Gemini a samozrejme v programe Apollo, ktoré malo v hľadáčiku pristánie na Mesiaci. 

Oči celého sveta sa v júli 1969 upierali na Apollo 11 a každá súčasť vybavenia a technológie musela byť absolútne spoľahlivá. Nebol žiaden priestor na omyl či chybu. Práve preto je veľká česť pre spoločnosť Omega, že sa môže hrdo obzrieť do minulosti a uvedomiť si, že hodinky Omega si vyslúžili dôveru všetkých zúčastnených. 

Neil Armstrong a Buzz Aldrin sa stali prvými ľuďmi, ktorí sa 21.júla 1969 o 02: 56 UTC prešli mesačným povrchom. Ich lunárna prechádzka trvala len dve a pol hodiny, ale to, čo dokázali zanechalo zásadnú stopou v dejinách dobívania vesmíru. 

O 55 rokov neskôr je spoločnosť OMEGA stále neuveriteľne hrdá na to, že mohla merať najslávnejšie hodinky ľudskej histórie a že mohla byť súčasťou tohto priekopníckeho príbehu.

Pozrtie si komplentú ponuku Omega Moonwatch Professional na našom eshope:

Registrácia do newsletteru


Vaše osobné údaje (t.j. Váš e-mail) budeme (Swiss Watches, s. r. o.) spracovávať iba za účelom zasielania newsletterov so zaujímavým obsahom z oblasti e-mail marketingu v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani.

Máte otázku? Volajte zadarmo

+421 915 849 940
Pondelok až piatok od 9.00 do 17.00

Prečo u nás nakupovať?

5 partnerských predajní 90% tovaru na sklade Vernostné zľavy Autorizovaný predajca